Skellefteå - Brynäs 9-1

Möller fyramålskytt när Brynäs förnedrades

2:09 min

Dagen före match skrev Oscar Möller ett fyraårskontrakt med Skellefteå. Sedan stod han för fyra mål när Skellefteå förnedrade Brynäs och vann med 9-1 mot förra årets mästarlag.

Radiosportens Peter Sundkvist utser lagens lirare:
Skellefteå: Bud Holloway
Brynäs: Jesper Ollas

Fart, teknik - och lekfullhet. På hemmais är Skellefteå just nu mördande effektivt och Brynäs fick verkligen känna på den saken. Gävlelaget blev kraftigt tillbakatryckt direkt från start och så skulle det fortsätta i tre perioder.

Än en gång var paret Oscar Möller och Bud Holloway matchens stora förgrundsfigurer, men det fanns flera som fick publiken att jubla högt. En sådan var Joakim Lindström som kom tillbaka efter en lång måltorka när han gjorde 2-0. Bud Holloway stod för passningen, det gjorde han vid ytterligare tre av Skellefteås många mål den här kvällen. Målet var faktiskt skicklige Lindströms första power play-mål på över ett år.

Fjärdefemmans Johan Forsberg gladde också. Först nöp han till som en kobra och gjorde 4-0 mitt i den andra perioden. Sedan stod Forsberg för en liten godsak när han mellan benen på sig själv frispelade Melker Karlsson till 5-0.

En imponerande uppvisning av Skellefteå. Men att spela med pondus och massor av självförtroende i serien är en sak. Om man klarar av att också göra det i slutspelet återstår att se.

– Det här är oerhört tamt av oss. Okej, vi möter ett bra lag, men jag hade förväntat mig att vi skulle prestera bättre. VI förlorar alla kamper och får en ordentlig omgång. Jag har ingen förklaring, allt känns väldigt jobbigt. Det här är inte acceptabelt, säger Brynästränaren Tommy Jonsson till Radiosporten.

Thomas Eriksson/TT