friidrott

Nytt årsbästa av Bengtsson i Globen

1:31 min

Angelica Bengtsson rev ut sig på höjden 4,55 i kvällens friidrottsgala i Globen, men innan dess hade hon slagit till med ett nytt årsbästa.

Angelica Bengtsson gick in i stavtävlingen på andra höjden 4,25 meter. Hon gled över utan problem och kunde fokusera på nytt årsbästa. Nästa höjd var nämligen 4,45. En rejäl höjning.

Men Angelica Bengtsson klarade i första försöket utan problem.

– Det var absolut inte perfekt på något sätt. Hon missade lite i isättningen i sidled men var inte i närheten av ribban, så det känns bra, säger Radiosportens friidrottsexpert Miro Zalar om hoppet på 4,45.

På höjden 4,55 kom Angelica Bengtsson efter två misslyckade försök nära på det sista men ribban hängde med ner även den gången.

– Det såg väldigt bra ut i inledningen på hoppet. Lite att hon sjönk ner och tappade knäna mot slutet. Jag är medveten om att det inte är något världsresultat även om hon tagit, men jag tycker att hon är riktigt, riktigt på g och hon kan nog åka till Göteborg med gott självförtroende, säger Miro Zalar.

Huvudpersonen själv, var relativt nöjd med dagens resultat.

– Bra att sätta säsongsbästa. Jag är lagom nöjd. De tekniska framstegen jag gjorde var bra. Jag hade en hög höjd på sista försöket, men det gick inte riktigt. Men det var en kul tävling, med mycket publik, säger Bengtsson till Radiosporten.

Friidrotts-EM inomhus avgörs i Göteborg 1-3 mars.

Kubanskan Yarisley Silva vann stavtävlingen i Globen på höjden 4,78.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se