Torgny Mogren tror på Hellner

3:02 min

Radiosportens expertkommentator håller OS-guldmedaljören i skiathlon från 2010 som det största svenska medaljhoppet när dagens VM-tävlingar körs i Val di Fiemme.

– Det är väl en av de discipliner som vi har minst chans att ta medalj i. Favoriter är i stället Marit Björgen och en revanschlysten Justyna Kowalczyk efter missen i sprinten. De två tror jag kommer bli svårtuggade, säger Radiosportens expertkommentator Torgny Mogren.

Procentchansen för att någon svensk herre är på pallen då?

– Kanske något större här än på damsidan. Säg att det kan vara 55-60 procents chans att vi kan ha en herre på pallen. Då är det väl främst Marcus Hellner som har störst chans.

Han är osäker på sin form, vad tror du?

– Ja, det skulle jag också ha varit. Det är en dunkel form han har, men någon gång måste formen komma. Det är inte helt omöjligt att det släpper och att han når toppform här.

Vilka är då medaljkandidater på herrsidan?

– Här är det mer öppet än vad det är på damsidan. Är Petter Northug med in på slutet så är väl han absolut en av de största favoriterna. Sedan har du ett koppel av ryssar. Jag tror att Dario Cologna kommer försöka ta sitt mästerskapsguld.