Brynäs: "Har allt i egna händer"

Förnedrade senast. Urusel form. Och dessutom kryper AIK allt närmare i kampen om den sista slutspelsplatsen. Men i Brynäslägret är det lugnt. Här är det senaste inför dagens matcher.

Brynäs (8) - Rögle (12)

Form: Brynäs kommer med en historisk förlust i bagaget. 9-1 borta mot Skellefteå är det största nederlaget på över 30 år. Formen är dessutom usel, regernade mästarna har endast en seger på de senaste nio matcherna. Men i Brynäslägret är det lugna gatan.

– Vi är på slutspelsplats och har allt i egna händer. Det handlar om att komma upp på banan igen och få upp energi och våga släppa loss. Vi måste försöka att avdramatisera det hela. Efter det vi var med om får man sig en törn, det är mänskligt. Nu handlar det om att gå ut och se på det som en härlig utmaning och komma ut på isen med stort mod idag. Det ska vi göra, se möjligheterna med en positiv syn, säger Brynästränaren Tommy Jonsson till klubbens hemsida.

Rögle parkerar på sistaplats i tabellen, och kvalserien är snart en verklighet. Formen är bedrvölig, förlustsviten är uppe i sju raka matcher.

Läget i lagen: Brynäs Simon Löf missar matchen på grund av en hjärnskakning. Rögle får tillbaka Martin Gerber från avstängning men saknar skadade Lintner och Lindgren.


Övriga matcher:

Färjestad (3) - Modo (6)

Form: Färjestad har två raka strafförluster, men innan dess var formen spikrak med fyra raka segrar. Jagar seriesegern.

Modo har fyra raka förluster, och jagar formen inför slutspelet.


HV 71 (2) - Linköping (5)

Form: HV 71 är ett av lagen som jagar Skellefteå i tabelltoppen. Har tre segrar på de fem senaste och har visat sig starka på hemmais på sistone.

Linköping har en teoretisk chans att knipa fjärdeplatsen och på så sätt få ett något enklare motstånd i kvarten. Blandar och ger formmässigt, tre segrar på de sex senaste.  


Växjö (10) - Timrå (11)

Form: Växjö har åtta poäng ner till Timrå och kvalserien. Formen är sisådär, laget har tre raka förluster.

Timrå måste vinna för att haka på i kampen om att undvika kval. Tre segrar på de fem senaste vittnar om en stigande formkurva.  


Luleå (4) - Skellefteå (1)

Form: Luleå ligger på fjärde plats och krigar för att behålla den och på så sätt få chansen att välja motstånd i kvarten. Har tre raka segrar i bagaget.

Skellefteå kommer från 9-1 segern mot Brynäs. Innan dess slog man AIK hemma. Nye tränaren Hans Wallson har fått en fin start. Hett derby idag.


Notera att Luleå - Skellefteå startar 18:30. Nedsläpp i de andra matcherna är 16:00. Självklart hör du dem i P4, eller i sin helhet på webben eller i mobilen via appen Radiosporten Play.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se