HV 71-Linköping

Linköping vann svängigt derby

1:17 min

HV71 rivstartade med två mål hemma mot Linköping. Men trots drömstarten vann östgötarna med 4-3 efter straffar.

 Radiosportens Andreas Matz valde lagens lirare:
HV 71: William Karlsson
Linköping: Eric Himelfarb

Man brukar säga att det är viktigt att få en bra start i matcherna. Det var precis vad HV fick i hemmamötet med Linköping då man gjorde två mål under matchens första fyra minuter.

Först styrde Jason Krog in Mattias Karlssons skott och strax därpå satte Marcus Nilson 2-0 för hemmalaget, i en period som var mycket underhållande.

Linköping, som avslutade den första perioden starkt, fortsatte att skapa chanser i början av den andra, och reducerade efter halva matchen genom Carl Söderberg. Och bara fem minuter senare hade östgötarna vänt på steken via två snabba mål av Lee Goren och Eric Himelfarb. Även den andra perioden, som klart gick till Linköpings favör, var fartfylld med många chanser åt båda håll.

HV öppnade den tredje perioden lika bra som den första och kvitterade tidigt genom Marcus Nilson som med det gjorde sitt andra mål i matchen.

Båda lagen fortsatte, precis som de två första perioderna, att byta chanser med varandra, men något segermål kom aldrig under ordinarie tid. I stället knep Linköping bonuspoängen under straffläggningen då Robin Figren gjorde enda målet.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se