skid-vm

Hellner och Jönsson fullbordade silverdubbeln

2:36 min

Det blev silver även för de svenska herrarna i söndagens sprintstafett på VM. Marcus Hellner och Emil Jönsson slutade tvåa bakom ett spurtstarkt Ryssland.

Emil Jönsson hade guldläge på upploppet när herrrarnas sprintstafett i VM skulle avgöras, men snabbt stod det klart att Ryssland, med Nikita Kriukov på sistasträckan skulle bli för svåra.

Sverige slutade tvåa och säkrade dagens andra blågula VM-medalj efter att även damerna tagit silver på sprintstafetten.

– Det är enormt sköt att få en medalj. Herregud. Att slippa de där fjärdeplatsen. Men sen  är det dubbla känslor när man ledde in mot slutet. Det hade inte gjort något om man var först över mållinjen, säger Emil Jönsson till Radiosporten.

Marcus Hellner lät även han lättad över att ha säkrat sin första medalj i Val Di Fiemme.

– Jag är jättenöjd att det blev medalj. Det var tufft i spurten för Emil men jag är nöjd det blev medalj. Utan Emil hade jag inte haft den, säger Marcus Hellner som körde första, tredje och femte sträckan.

– Jag hade någon tanke om att skapa någon lucka men jag tror inte det hade hjälpt i dag. Det var så pass tätt hela tiden och föret lät en inte göra det, säger han.

Kazakstan med Alexej Poltaranin, som länge ledde sistasträckan, och Nikolay Chebotko, knep bronset för Kanada med minsta möjliga marginal.

För Norge blev dagen ett stort fiasko. Laget med Petter Northugg och Pål Goldberg tog sig inte ens till final efter att den sistnämnde klappat ihop helt på den femte sträckan.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se

Roger Burman
roger.burman@sr.se