ishockey – elitserien

AIK:s jakt på Brynäs går vidare

Efter Brynäs tunga förlust mot tabelljumbon Rögle i går är AIK nu bara fem poäng bakom i kampen om den sista slutspelsplatsen, med en match mindre spelad.

I kväll kan avståndet mellan Brynäs och AIK ha krympt till två poäng. Men först måste Solnalaget bortaslå Frölunda i dagens enda elitseriematch.

En inte helt enkel uppgift för AIK som endast lyckats ta en seger på fyra försök mot indianerna från Göteborg den här säsongen.

– Vi ska vinna. Det är bara det som gäller. Det gäller att vi pusslar ihop ett bra lir under 60 minuter, säger AIK:s nyförvärv Nicklas Bäckström till hockeyligan.se.

– Det är klart att vi tänker på slutspel, det är ju dit vi vill och det är vårt mål. Men det är fem matcher kvar och vi behöver klara dem av för att komma dit.

En av dem är mötet med Brynäs på Hovet nästa lördag. Inför den är dagens match av största vikt.

Frölunda ligger sjua, med en marginal på sex poäng ner till Brynäs, och kan säkra en slutspelsplats i dag. Men för det krävs det bättre spel än mot Rögle senast då 2-1-segern satt långt inne.

– Man behöver inte vara kärnfysiker för att se att det var lite spänt i matchen mot Rögle. Vi ville så gärna ha med oss poängen och nu har vi möjlighet att säkra slutspelsplatsen på hemmaplan, säger Frölunda-centern Christian Lechtaler till klubbens hemsida.

Hör matchen i Radiosporten med start klockan 17.00.

Radiosporten
radiosporten@sr.se