1 av 5
Radiosportens Gunnar Brink och Anna-Karin Kammerling, på plats i simarenan under OS 2012 i London. Foto: Paul Zyra/Sveriges Radio.
2 av 5
En mästare bland mästare. Torgny Mogren vid "Vinnar-väggen" på skid-VM i Val di Fiemme. Foto: Dag Malmqvist/Sveriges Radio
3 av 5
Radiosportens VM-team på plats i Val di Fiemme: Roger Burman, Torgny Mogren och Dag Malmqvist. Foto: Sveriges Radio.
4 av 5
Anna-Karin Kammerling under sitt guld-lopp på 50 meter fjäril på EM i Trieste 2005. Arkivfoto: Scanpix
5 av 5
Foto: Anders Wiklund/Scanpix.

Radiosportens experter i Mästarnas mästare

0:55 min

Torgny Mogren och Anna-Karin Kammerling är några av deltagarna i årets upplaga av SVT:s program Mästarnas mästare.

Årets upplaga av programmet, där kända idrottsprofiler tävlar mot varandra i olika grenar, spelades in på Peloponnesos-halvön i sydvästra Grekland.

Det första avsnittet på säsongen sänds den 17 mars.

Radiosportens längdskideexpert Torgny Mogren, 49 år, och simexpert Anna-Karin Kammerling, 32, är två av deltagarna.

– Det var fantastiskt roligt. Det är väl ett av programmen som har mest tittare, och att få vara med om just det här med inspelningen och att bo tillsammans. Det var riktigt, riktigt kul, säger Torgny Mogren.

Och du fick en ny kompis?

– Ja, jag fick ju bo med Dan Corneliusson. Och vi fattade tycke för varandra och hade härliga kvällar på en varm och skön balkong.

Tidigare har även vår handbollsexpert Magnus Wislander deltagit i programmet. Han slutade tvåa i 2012 års upplaga, bakom ishockeyspelaren Jörgen Jönsson som vann finalen.


Här är årets deltagare:

Grupp 1:

Magdalena Forsberg, skidskytte, Torgny Mogren, längdskidor, Malin Ewerlöf-Krepp, friidrott, Dan Corneliusson, fotboll, Helena Ekholm, skidskytte, Bernt Johansson, cykel.

Grupp 2:

Jesper Blomqvist, fotboll, Anna Lindberg, simhopp, Mikael Appelgren, bordtennis, Christine Gandrup, badminton, Mats Näslund, ishockey, Anna-Karin Kammerling, simning.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista