basket

Gehrke: "Mixen i ett lag är viktig"

9:34 min

Basketlandslagets chef Jonte Karlsson befinner sig just nu i USA för att får med sig svenska basketspelare i NBA och College-världen till EM i sommar. Men de eventuelle tillskotten i blågult kan komplicera lagbygget.

I Jeffery Taylor fall är det ju enligt landslagschefen Jonte Karlsson ett aber att klubben Charlotte Bobcats vill att Taylor deltar i NBA:s summercamp. Vilket skulle innebära att han missar delar av uppladdningen.

Torbjörn Gehrke menar att Jeffery Taylor kan är tillräckligt bra men att det i så fall påverkar lagbygget.

– Han är så bra att han kan hoppa in och tillföra men för gruppen att lära känna varandra är det inte optimalt. Men det är bara att göra det bästa av det.

När det gäller lagbygget så är det avsaknaden av en stor tung spelare som Torbjörn Gehrke lyfter fram nu när Carl Engström är knäskadad. När det gäller unge Ron Lee Jr:s eventuella medverkan så lär det också bero på hur man laget ska byggas.

– Jag har faktiskt inte sett honom spela ännu men är han någonting som sin far så är han en väldigt fysisk spelare. Allt är en fin balans. Mixen i ett lag är viktig att man har tolv spelare som fungerar tillsammans, säger Torbjörn Gehrke.

– Spelarna som är nummer 11 och 12 på bänken - där är det inte bra att ha de bästa spelarna. Om de spelar 30-35 minuter och inte är vana att komma in från bänken och dra i några viktiga skott.

Landslagsledningen kommer i april, maj ta ett helhetsgrepp när de vet vilka som är tillgängliga, vill vara med och är skadefria.

Landslagsledningen består av: Brad Dean, headcoach, de assisterande coacherna Torbjörn Gehrke och Sefan Timbus samt landslagschefen Jonte Karlsson.