FBK-kaptenen: "Skellefteå är seriens bästa lag"

3:22 min

Färjestads lagkapten Rickard Wallin hyllar elitseriens serieledare inför kvällens toppmöte. Respekten är stor efter fyra raka FBK-nederlag mot Skellefteå.

I lördags vann Färjestad sin den här elitseriesäsongen. Men om laget har haft lätt för Ö-vikslaget, så har det varit desto tuffare mot Skellefteå AIK.

Västerbottningarnar har tagit fyra segrar av fyra möjliga mot Färjestad. Visserligen har man bara vunnit med uddamålet vid samtliga dessa möten, men faktum kvarstår: Skellefteå är Färjestads mardrömsmotståndare den här säsongen.

– Det går väl inte att sätta procent på hur gärna man vill vinna, men naturligtvis är det en härlig utmaning att få möta det bästa laget i serien. Vi har lite att bita i och är rikigt laddade, säger Färjestads lagkapten Rickard Wallin till Radiosporten.

Har ni pratat något i laget inför det här femte mötet om varför ni har haft så svårt för Skellefteå?

– Det har varit täta matcher och någon match hade kunnat gå åt vårt håll. Det är det bästa laget i serien och det är ingen slump att de ligger där de gör. Det är fler än vi som har haft problem med ett skickligt lag.

– För oss gäller det att göra en maxprestation. Det är svårt att komma till Skellefteå, de är oerhört hemmastarka och det kommer att bli åka av.

Fyra omgångar återstår - hur viktigt är det för er att nå en så hög placering som möjligt inför slutspelsvalet?

– Vårt delmål är att komma topp fyra, och det är inte helt klart poängmässigt. Det viktigaste är att hitta ett vägvinnande spel och inte slå av på takten.

– Skulle vi komma tvåa, är det såklart det vi helst vill.

Kampen om seriesegern är dock inte avgjord - trots Wallins snack om att andraplatsen är eftersträvansvärt. Både Färjestad och HV 71 - i nuläget åtta poäng bakom serieettan - kan snuva Skellefteå på seriesegern och en miljon kronor som elitseriens segrare kammar hem.

Skulle Färjestad bryta förlustsviten och besegra Skellefteå, samtidigt som HV 71 besegrar Brynäs skiljer fem poäng inför de avslutande tre omgångarna.