Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
ishockey – elitserien

Brynäs dementerar: Finns ingen konflikt

Efter 9-1-förlusten mot Skellefteå nederlaget mot jumbon Rögle förra veckan kommer nu rapporter om interna sprickor i Brynäs.

Enligt Gefle Dagblad har spelarna i krisande Brynäs tappat förtroendet för tränaren Tommy Jonsson. Tidningen skriver att spelarna redan i december slagit larm om att taktiken inte håller, och hänvisar till en källa med god insyn i klubben.

Brynäs har svarat med att skicka ut ett pressmeddelande, undertecknat av klubbledningen och flera spelare, där uppgifterna tillbakavisas.

"Vi vill härmed mycket bestämt dementera tidningens uppgifter. Det finns i dagsläget ingen konflikt i laget, och inte heller mellan tränarna runt laget", skriver klubben i pressmeddelandet.

Rapporterna om sprickor i klubben kommer olägligt då Brynäs, som kämpar för att behålla den sista slutspelsplatsen, i kväll har bortamatch mot HV 71.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista