skellefteå - färjestad 3-2

Skellefteå mot serieseger

2:10 min

Skellefteås back Johan Alm avgjorde toppmötet mot Färjestad när han med ett handledsskott satte segermålet 3-2 drygt tre minuter före slutsignalen.

Radiosportens Peter Sundkvist valde lagens lirare:
Skellefteå:
Färjestad:

Nu pekar nästan allt på att det blir serieseger för Skellefteå. Med tre matcher kvar att spela leder västerbottningarna med åtta poängs marginal till HV 71.

Skellefteå satte högsta fart direkt i matchen och Färjestad hängde inte med i svängarna. Det gjorde hemmalaget knappt själva heller, felpassen var många och något ordnat spel handlade det inte om.

Skellefteå har vunnit varje inbördes möte med värmlänningarna den här säsongen och tog ledningen nu också när Petter Emanuelsson, bäst för kvällen i hemmalaget, efter 4.04 drog iväg ett hårt handledsskott som Alexander Salak i Färjestadsmålet inte klarade. 2-0 kom strax före den första periodpausen när Pierre-Edouard Bellemare hittade rätt, framspelad av Bud Holloway.

Därmed gick kanadensaren upp på delad andra plats när det gäller poängsamlande i elitserien under en säsong. Bäste utlänning genom tiderna är han redan med sina 68 poäng.

Färjestad kom tillbaka starkt i den andra perioden, klev upp hårdare på hemmalaget och kunde kvittera genom mål av Max Görtz och Per Åslund. Det var tydligt att båda guldkandidaterna ville visa musklerna inför vad som komma skall i slutspelet. Den här gången var Skellefteås mest imponerande.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se