skid-vm

Torgny Mogren: "Kalla ville kanske för mycket"

1:37 min

Charlotte Kalla var väldigt besviken efter sjundeplatsen på 10 kilometer fritt. Radiosportens skidexpert Torgny Mogren tror att den svenska skidstjärnan ville för mycket på favoritdistansen.

OS-guld 2010, men därefter har det inte blivit en enda seger för Charlotte Kalla. Och på tisdagen i VM-loppet över 10 kilometer fritt - gulddistansen från Vancouver - föll .

– Hon har ju verkligen sett fram emot 10 kilometer-loppet. Det var kanske så att hon ville för mycket, säger Radiosportens expertkommentator Torgny Mogren och tillägger:

– Det gick bra till att börja med, men det låser sig, hon får inte ut kraften som hon ska och det blir stelt. Det fungerar inte som man har tänkt sig med tekniken.

Du tror inte att hon är frånåkt av norskor, ryskor och nu även en amerikanska som var före henne. Att hon tränar fel och inte längre har kapacitet?

– Visst kan man väl göra ett fel i träningen, men jag tycker att hon har tränat så länge att hon borde ha hittat en modell som passar henne. Det kan vara tillfälligheter, men hon får titta igenom vad hon har gjort när det gäller träning för att försöka förändra eller förbättra för att komma tillbaka där hon har varit.