cykel

Stjärnorna kritiska till cykelförbundet

Det svenska cykelförbundets sportchef avgår. Då riktar stjärnorna Emma Johansson och Fredrik Kessiakoff kritik mot förbundet.

– Just nu så vet jag inte vad är Svenska cykelförbundet i dag? Det har jag ingen aning om, säger Johansson till eurosport.se.

Madeleine Lindberg Wall, Svenska cykelförbundets sportchef och förbundskapten för damer på landsväg, meddelade på onsdagen att hon avgår. Hon tror inte på förbundets nya organisationsmodell.

– Jag tycker att det jag har jobbat med och byggt upp sedan 2009 då jag tog vid, det har raserats under väldigt kort tid, säger Lindberg Wall till eurosport.se.

Emma Johansson, som bland annat vunnit ett VM-brons under Lindberg Walls tid, är oroad över svensk cykels framtid.

– Det som händer eller inte händer är ju bara kaos, jag vet inte exakt vad som sker för det verkar ju ske ganska mycket bakom stängda dörrar på cykelförbundet just för tillfället, säger Johansson till eurosport.se.

Även Fredrik Kessiakoff, femma på VM i fjol, är missnöjd med att Lindberg Wall avgår.

– För min del är det en stor förlust att veta att hon inte är kvar, och framförallt efter att vi tappade Glenn (Magnusson, som slutade som förbundskapten vid årskiftet) också så vet jag inte riktigt vad som händer med all omstrukturering, säger han.

– Det känns bara väldigt tråkigt.

TT
radiosporten@sverigesradio.se