skid-vm

Stafettlaget fixade femte VM-silvret

1:48 min

Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Anna Haag och Charlotte Kalla slutade tvåa i stafetten i skid-VM i Val di Fiemme bakom överlägsna Norge.

– Det känns verkligen som att vi vann det här silvret i dag. Det är sådan genuin laginsats det här, säger Anna Haag till Radiosporten.

Ingemarsdotter inledde starkt på den första sträckan, men föll igenom på det andra varvet och vid växling låg Sverige åtta, 38 sekunder bakom ledande Norge.

Men Emma Wikén, Anna Haag och Charlotte Kalla stod samtliga för mycket bra prestationer på de följande sträckorna och silvret säkrades tidigt på den fjärde och avslutande sträckan.

Norge kom man dock aldrig ikapp. Marit Björgen gick i mål 26,2 sekunder före Charlotte Kalla.

– Det här var riktigt skönt. Det var lite för långt upp till Norge, men ge oss några år så. Vi ska vara med och fajtas med dem, var så säkra, säger Kalla till Radiosporten.

I de norska guldlaget ingick, förutom sistasträckans Marit Björgen, Heidi Weng, Therese Johaug och Kristin Störmer Steira.

Sedan tidigare har Sverige fyra VM-silver: Två i lagsprint (herr+dam), Johan Olssons på 15 km fritt samt Ida Ingemarsdotters sprintsilver.

Roger Burman, Val di Fiemme
roger.burman@sverigesradio.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sverigesradio.se