skid-vm

Halfvarsson: "Fick som jag ville"

2:56 min

I dag jagar de svenska herrarna Sveriges sjätte medalj vid VM i Val di Fiemme när det är dags för stafett över 4x10 kilometer. Och de gör det med en debutant på sistasträckan.

I dag jagar de svenska herrarna Sveriges sjätte medalj vid VM i Val di Fiemme när det är dags för stafett över 4x10 kilometer. De gör det med ett lag som ser ut på följande sätt: Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson.

Halfvarsson som är nykomling i stafett i mästerskapssammanhang får alltså förtroendet på sistasträckan när Sverige jagar det första VM-guldet på distansen sedan 1989.

– Riktigt spännande. Jag har sett fram emot att ta en tredje eller sistasträcka, och jag har ju nästan hellre velat åka en sistasträcka. Så jag fick som jag ville, säger Calle Halfvarsson till Radiosporten.

Radiosportens expert Torgny Mogren ser fram emot att se vad VM-debutanten kan göra på sistasträckan.

– Det ska bli intressant. Han har ju själv gått ut och sagt att hans drömscenario har varit att gå ut med Northug och klå honom på en sistasträcka. Nu har han ju en chans att få sina drömmar uppfyllda.

Laget ser ut som förbundskapten Lars Öberg tänkt sig en längre tid.

– Vi har spekulerat ganska tidigt redan i höst och under vintern och haft det här laget som grundinställning att vi skulle ha den här uppställningen. Det hängde lite på Emil Jönsson och hur fyra distansåkare hade visat form. Men med den form de visade så kändes det som att de här fyra gick före, säger Öberg till Radiosporten.

Staffeten startar 13.30 och du kan följa den i P4.   

Roger Burman, Val di Fiemme
roger.burman@sverigesradio.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se