"Vill så gärna springa ärevarv"

2:55 min

Vid sidan av Abeba Aregawi är Michel Tornéus det största svenska medaljhoppet i friidrotts-EM som startar i morgon. Och längdhoppsstjärnan brinner verkligen för att lyckas på hemmaplan.

Michel Tornéus är ett av de största svenska medaljhoppen i friidrotts-EM som startar i Göteborg i morgon. Och konstigt vore annat. Under vintern har 26-åringen radat upp åtta metershopp och dessutom hunnit med att tangera det svenska inomhusrekordet.

– Jag vill så gärna att det ska gå bra på EM, och jag vill så gärna få springa ärevarv inne på arenan. Ibland är det kul att ha lite press på sig, men ibland kan det vara jobbigt. Nu gäller det bara att fokusera, jag kommer varva ner och ta det lugnt fram till tävlingen. Det ska bli väldigt roligt att få tävla på hemmaplan, säger Tornéus till Radiosporten.

Hur speciellt är det med ett mästerskap på hemmaplanen?

– Jag har aldrig gjort det förut, men det känns jättebra. Så klart är det något extra. Jag fick känna på att tävla inför hemmapubliken på galan i Globen för en vecka sedan, och nu kommer jag få känna på det igen. Jag har verkligen längtat efter det här mästerskapet.  

Friidrotts-EM startar i morgon. Michel Tornéus tävlar dock inte förrän på lördag, då längdhoppskvalen inleds. Finalen avgörs sedan på söndag.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Jonas Enarson
jonas.enarson@sverigesradio.se