Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.
Skid-VM

Nu är det sista chansen, Kalla

0:52 min

 Dagens tremil är damernas sista lopp på VM i Val di Fiemme. Det är även sista chansen för Charlotte Kalla att göra lite väsen av sig på en individuell start. – Nu är det sista chansen att ge det som finns, säger Kalla till Radiosporten.  

Fredagen var en välbehövlig vilodag för de svenska damerna på VM i Val di Fiemme. En dag där lyckan efter torsdagens stafettsilver kunde smältas, och en chans att ladda om inför det sista VM-loppet, tremilen, gavs.

För Charlotte Kalla är dagens tävling sista chansen att göra väsen av sig i ett individuellt lopp. Efter misslyckandet och sjundeplatsen på favoritdistansen 10 kilometer fri stil väntar i dag en tuff utmaning med tre mils klassisk åkning. Men revanschlustan finns där hos Kalla.

– Nu är det sista chansen att ge det som finns och jag hoppas att dagsformen kommer vara god, säger hon till Radiosporten.

– Det gäller att ha tålamod under en tremil. Jag vet att det kan komma svackor och det gäller att försöka åka energisnålt.

Med sig tar hon både åkningen från, och glädjen efter torsdagens stafett.

– Det kändes bra i kroppen och var tryck i åkningen igen. Det vore himla skönt att få ha en sådan känsla när man ställer sig och ska starta, säger Kalla.

Den svenska stjärnan är dock lång ifrån favorit i dagens lopp. Den titeln slåss norskorna Marit Björgen, Therese Johaug och polskan Justyna Kowalczyk otvivelaktigen om.

Emma Wikén, Anna Haag och Sofia Bleckur kör också dagens tremil.

Tremilen avgörs med start klockan 12.00 i morgon och sänds i P4.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Roger Burman
roger.burman@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista