Foto: Ulf Palm/ Scanpix.
vasaloppet

Brink: "Målsättningen är att vinna igen"

3:15 min

Jörgen Brink har vunnit Vasaloppet de tre senaste åren och är av förhandsfavoriterna inför söndagens lopp. Träningen har hela säsongen varit inriktad på att vara i form inför detta klassiska lopp.

Med sina tre raka segrar kan nu Jörgen Brink till en av de få som vunnit Vasaloppet.

- Jag kan inte ha någon annan målsättning än att ta en seger igen. Det måste vara fokus nummer ett, men jag vet att det kommer bli tufft, säger Jörgen Brink till Radiosportens Erik Lundin.

Jörgen Brink har följt samma träningsupplägg som tidigare år och känner sig i lika bra form som förut. Jämfört med andra långlopp tycks det vara Vasaloppets 92 kilometer som passar honom bäst.

- Jag har haft problem med sjukdomar tidigt på säsongen och har fått prioritera om litet. Så jag har prioriterat träning under tävlinssäsongen i januari. Under februari har jag sen släppt upp och stegrat upp det sakta men säkert. Träningen har sen varit inriktad på Vasaloppet och att vara på topp där, säger han till Radiosporten.

Jacob Rosander
jacob.rosander@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista