Foto: Jan-Erik Henriksson/Scanpix.
friidrotts-EM

Fyra hopp – sen var EM över för Jeng

Fyra hopp, sen var EM över för Alhaji Jeng. Svensken rev ut sig på 5,60 i dagens stavkval.

Efter att ha stått över ingångshöjden 5,20 klarade Alhaji Jeng 5,40 direkt i herrarnas stavkval vid inne-EM i Göteborg. Men sen tog det tvärstopp för svensken.

Jeng valde att stå över 5,50 för att ta sig till final via 5,60. Något som inte alls lyckades. Efter ett första hyfsat försök där han var halvvägs över ribban kom två totalmissar - Jeng gick under ribban på båda - och EM var över snöpligt tidigt.

Jeng blev var inte ens bäste svensk i kvalet. 19-årige Melker Svärd Jakobsson klarade 5,50, vilket var både nytt personlig rekord och svenskt juniorrekord, men missade även han finalen efter tre rivningar på 5,60.

I damernas höjdkval blev Emma Green Tregaro delad etta efter felfri hoppning över 1,92.

– Det var bra. Jag njöt i fulla drag av publikstödet. Ssamtidigt kände jag att jag ville spara lite på det här med att dra igång publiken till i morgon så man har en extra växel att få från publiken, säger Emma Green Tregaro till Radiosporten.

Ebba Jungmark klarade samma höjd, dock med en rivning i första försöket.

Flera av konkurrenterna imponerade också, vilket gör söndagens final svårtippad. Men med två mästerskapsmedaljer var i ryggen sedan tidigare, är svenskorna sugna på mer.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Kenneth Range
kenneth.range@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista