VAL DI FIEMME 201300302 Sveriges Johan Olsson inför herrarnas 50km vid skid VM i Val di Fiemme, Italien. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX.
skid-vm

Silver-Olsson tror på sällskapsresa

1:58 min

Sveriges VM-silvermedaljör på 15 km fritt, Johan Olsson, är en av fyra svenskar som hoppas kunna knäcka Petter Northug i femmilen över 50 km på skid-VM:s sista dag.

– Jag tror att det kommer att bli en ganska lugn resa. Det kommer vara svårt att gå ifrån om inte snön börjar omvandlas lite grand, för nu är snön som ett slem. Den suger tag i skidorna rätt ordentligt. Det blir antagligen några försök när vi har kört tre eller fyra mil, säger Johan Olsson till Radiosporten.

Förutom Olsson ställer Sverige upp med Marcus Hellner, Daniel Rickardsson och veteranen Anders Södergren. Fem mil är en speciell distans och det mesta talar för ren sällskapsåkning de första 35 kilometerna.

– På något sätt är det ganska skönt. Man vet att det är lång sträcka som ska avverkas. På något sätt är det lite grand av ett äventyr och man vet inte hur kroppen ska reagera, säger Johan Olsson till Radiosporten.

Sverige har hittills sex silvermedaljer från detta skid-VM i italienska Val di Fiemme. Inte ett enda guld och heller inte ett enda brons har bärgats.

Radiosporten direktsänder från femmilen med start 12.30 i P4 och via mobilapplikationen Radiosporten Play.

Roger Burman

roger.burman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista