1 av 2
Foto: Matt Dunham/Scanpix.
2 av 2
Foto: Martin Meissner/Scanpix.
friidrott

Skrällbrons för Jarder - "Ruskigt imponerande"

2:49 min

I sjätte och sista hoppet i längdfinalen slog Erica Jarder till med 6,71, ett kanonhopp som gav bronsmedalj i inomhus-EM i Göteborg.

– Allt är som en dimma nu, jag kan nästan inte förstå vad som händer, sa hon direkt efter att bronset var klart.

Hur kan det komma ett så långt hopp i sista försöket?

– På de där 6,55-hoppet så kände jag att det inte var några fullträffar och då blir man extra taggad, för då vet man att får man ett tekniskt bra hopp kan det bära långt. Det var allt jag tänkte inför sista, ge järnet och hoppa tekniskt.

Spårvägens 26-åring överraskade redan i kvalet då hon slog sitt personliga rekord med över två decimeter då hon hoppade 6,61. Hon tog sig därmed till final, där Radiosportens friidrottsexpert Miro Zalar överraskades av den höga nivån.

Darija Klisjina, Ryssland, slog till med världsårsbästa i första hoppet med 7,01, vilket gav guld. Frankrikes Éloyse Leseur tog silvret med 6,90. Och Storbritanniens Shara Proctor låg fram till Jarders kanonhopp på bronsplats med 6,68.

– I år har Jarder blivit betydligt snabbare, innan har hon varit en stabil 6,40-tjej. Det här är ruskigt imponerande, sammanfattade Miro Zalar Jarders bronsinsats.

Lovisa Giertta
lovisa.giertta@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista