Radiosportens skidexpert Torgny Mogren. Foto: Dag Malmqvist/Sveriges Radio.
Skid-VM

Mogren: "Det är en jättebra utdelning"

3:16 min

Sverige tog till slut sju medaljer under skid-VM. Radiosportens expert Torgny Mogren är nöjd med mästerskapet när han sammanfattar det.

Johan Olsson tog på söndagen Sveriges enda guld under VM, men Torgny Mogren är ändå nöjd med det svenska lagets insats.

- Jag tycker att det är en jättebra utdelning. Jag tippade fyra medaljer inför. Med den form som laget har visat skulle det nog inte ha räckt till så mycket mer. Men de visade att de var i form och knep ett par medaljer som jag inte hade räknat med. Det fattas lite upp till Norge som fortsätter att dominera, säger han till Radiosportens Dag Malmqvist.

Torgny Mogren är dock inte överraskad av någon av loppen som medaljerna kom i.

- Det fanns en möjlighet inför varje distans att ta en medalj. Bortsett från damernas tremil hade vi chans på medalj om vi hade en bra dag. Guld var näst intill omöjligt, men silver eller brons fanns det chans på. Så det är inget som överraskar mig våldsamt mycket. Det jag är mest överraskad över är att det blev så många, och Johans femmilslopp. Det är ett klasslopp av högsta rang, säger han.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista