Foto: SR
friidrott

Zalar: Glöm medaljregnet i sommar

Miro Zalar: ”Inte lika lätt på VM”
1:23 min

Radiosportens friidrottsexpert Miro Zalar är imponerad av de sex svenska medaljerna vid inomhus-EM i Göteborg. Men det är fortfarande få svenskar som är medaljkandidater på VM i sommar.

Sverige har tagit sex medaljer vid inomhus-EM i Göteborg. Brons för Erica Jarder i längdhoppet, brons för Moa Hjelmer på 400 meter, Guld för Abeba Aregawi på 1500 meter, silver för Michel Tornéus i längdhopp, och brons respektive silver för Emma Green Tregaro och Ebba Jungmark.

Stora framgångar alltså.

– Det är helt otroligt att vi fick till ett så bra mästerskap på hemmaplan, intresset för friidrott kommer att sätta fart igen, säger Radiosportens friidrottsexpert Miro Zalar.

Men samtidigt vill han inte dra på för stora växlar på medaljregnet.

– Det blir inte lika lätt i sommar på VM i Moskva, det ska vi ha klart för oss.

Inomhus-EM 2013 är Sveriges näst bästa någonsin, men förklaringen till det är inte bara att svenskarna blivit bättre.

– Det är lite tunt i vissa grenar vilket gör att vi kan konkurrera bättre, säger Zalar.

Vem gladde mest under mästerskapet?
– Svårt att svara på, det har varit många fina resultat. Tornéus visar att han har tagit ett enormt kliv, han kommer definitvt slåss om medaljerna på utomhus-VM också. Abeba Aregawis guld var mer en uppvisning och så väntad att det stora jublet kanske inte infinner sig.

Jonas Enarson
jonas.enarson@sverigesradio.se

Lovisa Giertta
lovisa.giertta@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".