Foto: Scanpix.
längdskidor

Kalla: "Det här fungerar som extra tändvätska"

Charlotte Kalla: "Olssons uppvisning motiverar mig"
2:40 min

Johan Olssons VM-guld har gjort Charlotte Kalla extra taggad inför nästa års vinter-OS.

– Otroligt imponerande på det sätt han tar guldmedaljen. Det går som inte att beskriva med ord. Så himla läckert att vara på plats under loppet, säger Charlotte Kalla till Radiosporten.

Vad gjorde du under loppet?

– Jag langade dricka under första halvan. På en reservstation. Man blir så engagerad när man har en uppgift under loppet.

– Men jag behövde aldrig langa dricka till Johan. Han var så otroligt fokuserad.

Om taktikmötet före loppet:

– Vi förstod att de hade nåt i görningen. Vi hade ett biljardbord ståendes i ett rum och så sa de att de bara skulle ha ett kort möte därinne, säger Charlotte Kalla och fortsätter.

– Och vi väntade och väntade och de kom aldrig ut. Så visst gick det rykten i truppen om att nåt var på gång. Det blev aldrig nån biljardmatch för oss tjejer.

När kände du att han kommer greja det här?

– När det var två kilometer kvar såg han fortfarande så stark ut. Även om de andra åkte starkt så kände jag att det blir guld för Johan

– Det här fungerar som extra tändvätska att göra det ännu bättre framöver. Johan är ett bevis på att långt hårt arbete lönar sig. Han har slitit enormt i spåren och det motiverar mig.

Du satsar stenhårt mot OS i Sotji?

– Ja, det känns som att det kryper i fingrarna. Jag försöker vända på lite olika bitar som jag kan göra bättre till nästa säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".