1 av 2
David Beckham, Paris SG. Foto: Michel Spingler/Scanpix.
2 av 2
champions league

Henriksson: "Paris SG är solklar favorit"

Emelie Ölander och Ri9chard Henriksson: "Det är inte på något sätt avgjort"
3:37 min

Franska ligaledaren kommer till spel utan storstjärnorna Zlatan Ibrahimovic och Marco Verrati. Båda är avstängda, men trots avbräcken tror Radiosportens experter på kvartsfinalavancemang.

– Jag tycker det är jättemärkligt att Zlatan får två matchers avstängning för tacklingen i den första åttondelsfinalen. Men jag kan inte heller göra någonting annat än att säga att Paris var helt överlägsna i 93 minuter, säger Richard Henriksson och tillägger:

– Och med det färskt på näthinnan, så tycker jag att de är solklara favoriter i den här matchen.

Emelie Ölander är lite mer osäker kring PSG:s slagstyrka i just detta returmöte. Dels mot bakgrund av att man inte lyckades stänga mötet i Valencia, som man ledde med 2-0 men släppte in ett onödigt reduceringsmål på tilläggstid.

Och dels på grund av avstängningarna på anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic och mittfältsnavet Marco Verrati.

– Det är inte de bästa förutsättningarna och där lyser orutinen igenom. Har man 2-0 borta mot Valencia, då måste man spela klokare än att ta ett rött kort och släppa in ett mål i slutet, säger Ölander och fortsätter:

– Det är inte på något sätt avgjort redan, i och med det där målet som PSG släppte in.

I kvällens andra åttondelsfinalretur gästas Juventus av Celtic. Turin-laget vann bortamötet i Skottland med klara 3-0 och allt tar för italienskt kvartsfinalavancemang.

– Juventus spelar ju offensivt med sin 3-5-2-uppställning, och det gör de för att få tryck framåt. Samtidigt blir man lite mer sårbar än om man spelar mer som Milan gjorde mot Barcelona, säger Emelie Ölander och fortsätter:

– Ska man komma riktigt långt i turneringen bör man kanske vara lite mer cyniska, men laget är ju väldigt bra och kan gå långt.

Andreas Matz
andreas.matz@sverigesradio.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".