Foto: Scanpix/Montage: SR.
ishockey – elitserien

Hockeyligan: "Lämplig mängd omgångar"

Jörgen Lindgren, vd Hockeyligan: ”55 omgångar en lämplig mängd”
1:14 min

Fyra av tolv supporterföreningar tycker det är för mycket med 55 omgångar i elitserien. Det visar en undersökning Radiosporten gjort i samband med att grundserien tagit slut. Men en som inte håller med om det är Hockeyligans VD Jörgen Lindgren. – Vi känner att det är en lämplig mängd omgångar, säger han.

Fyra av tolv supporterföreningar tycker det är för mycket med 55 omgångar i elitserien. Många tycker också att det är för dyrt att gå på hockey där svarar åtta supporterföreningar att prislappen är för hög i Radiosportens rundringning.

Hockeyligans VD Jörgen Lindgren tycker dock att både prisläget och antalet omgångar ligger på en bra nivå.

– Utifrån att det tolv lag som det är idag, så känner vi att det är en lämplig mängd omgångar. Sen gäller det att hitta speldagar för att sprida ut dom omgångarna. För hitta rätt mellanrum mellan dagarna så man kan återhämta sig ekonomiskt.

Är det för dyrt att gå på hockey idag?

–  Nej, det finns biljetter i alla olika prisintervaller. Klubbarna jobbar otroligt intensivt med prissättning och paketering. Men vi kanske inte har nått ut hela vägen med dom olika alternativ som finns.

Publiksiffrorna har sjunkit med 686 personer i snitt per match. Jörgen Lindgren menar att dom måste bli bättre i konkurrensen mot resten av underhållningsindustrin. 

– När du går på en hockeymatch tar det mellan två och en halv till tre timmar. Då måste vi se till att dom är så bra som möjligt. När vi konkurrerar med allt annat så ser vi att vi måste bli mycket bättre på att konkurera med människors tid.

Trots det vill man ha kvar förlängningar och straffar i grundserien.

– Vi har resonerat sen ett par år tillbaka att alla matcher ska avgöras. Grunden i det är man ska kora en segrare efter varje match. Den utmaningen har vi framförallt med barn familjer på veckodagar. Men det spelas ju matcher på helgerna också.

Att det sänds mycket hockey i radio och teve är inget som Jörgen Lindgren tror påverkar publiksiffrorna.

– Vi ska vara glada för alla som konsumerar ishockey. Man förväntar sig en tillgänglighet idag. Jag tror att man skulle bli väldigt konfunderad som hockeyintresserad skulle det inte fanns tillgängligt oavsett om det är framför teven, arenan eller radion.

Ferry Hernodh
ferry.hernodh@sverigesradio.se

Bo Johander
bo.johander@sverigesradio.se

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".