1 av 2
2 av 2
Foto: Scanpix/Montage: SR
ishockey – elitserien

LG Jansson: De är viktigast i SM-slutspelet

LG väljer: Brynäs nyckelspelare i SM-slutspelet: Calle Järnkrok
1:39 min

Lagom till inledningen av SM-slutspelet i ishockey på tisdag har Radiosportens expert LG Jansson utsett de åtta slutspelslagens viktigaste utespelare. Här är de hetaste namnen.

I en del av Radiosportens nya Hockeypodcast har expert LG Jansson utsett de vitigaste utespelarna i de åtta slutspelslagen. Här är den heta listan:

Brynäs: Calle Järnkrok

– Det är självklart att det är nummer 19 Calle Järnkrok. Man har inte så många kreativa forwards. Det är inte bara att han är duktig på att dribbla och skjuta, han har ju blivit den enda av ikonerna som är kvar. Mycket ska byggas kring honom och han måste lyckas.

Modo: Niklas Sundström

– En del kan ju tycka att han på ålderns höst, han är född 1975, är lite seg. Jag tycker han är det, men han är "busasnabb" uppe i hjärnkontoret. Han har förmågan att hålla i, lugna ner och leverera kalaspassningar. Det är han som ska se till att Modo har en liten chans mot Färjestad. 

Frölunda: Joel Lundqvist

– En attitydsspelare, en evighetsmaskin. Han har en inställning och en kärlek till hockeyn som är grym. Han är urtypen för att Frölunda ska ha liten en suck mot Luleå.

Linköping: Carl Söderberg

– Han måste lyckas, och han kommer att lyckas. Han är en svår herre att tas med för han är skicklig. Han har bra händer, bra skott, bra rörelse och så är han bus-stor. Det är inte lätt att putta på den där. Jag hade några andra alternativ men Calle Söderberg står skyhögt på topp för mig.

HV 71: Per Ledin

Han är illa omtyckt av motståndarna, älskad av de han spelar ihop med. Han är, vilket många inte tänker på, en skicklig hockeyspelare. Man kommer bara ihåg honom för att han ger sig in i skiten. Per Ledin är nyckelspelaren för Ulf Dahlén. Hör du det Uffe?

Luleå: Chris Abbott & Cam Abbott

– Det här är knepigt, för de är tvillingar. Jag måste få säga två, för de sitter ihop nummer 24 och 29. Chris och Cam Abbott är kittet i Luleå. De är inte bäst i allting, men deras attityd, det är Ledin-varning på dem, och kanske lite bättre. När de är på isen är det ett elände för motståndarna.

Färjestad: Rickard Wallin

– Han ser ibland inte mycket ut för världen, men på banan, vilken buffel det är. Fråga motståndarna. Han står för det här genuina, traditionella Färjestad: skicklig och med fitghtingspirit.

Skellefteå: Jimmie Ericsson

– Jag ser Jimmie Ericsson spela ishockey för sitt Skellefteå, i sin härliga svepande åkstil. Han åker, kämpar och får mycket spö, men han är uppmuntrande till sina spelare och får Hasse Wallson, den nye coachen inte honom att funka, ja då är goda råd dyra.

Ladda ner Radiosportens Hockeypodd via mobilaplikationen Radiosporten Play eller här på sverigesradio.se/hockey.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sverigesradio.se

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".