fotboll - algarve cup

Henriksson: "Klart godkänt resultat av Sverige"

Richard Henriksson: "Fanns intentioner i det svenska spelet"
3:20 min

Radiosportens fotbollsexpert saknade kämparglöd hos de svenska spelarna, i premiärmatchen av Algarve cup.

– Det är åtminstone godkänt, och särskilt eftersom att Sverige hamnade i underläge 0-1 och lyckades kvittera. Men också för att Sveirge gör det mycket bättre de sista 45 minuterna, säger Richard Henriksson.

Sverige inledde piggt och skapade flera bra lägen under de första fem minuterna. Men trots det var det Kina som tog ledningen, och det dröjde till en hel timmes spel innan Sverige kunde kvittera genom Sara Thunebro.

– De första 45 minuterna är verkligen si så där av Sverige. Det fanns intentioner i det svenska spelet, och då tänker jag framförallt på offensiven, men det var mycket slarv och väldigt passivt försvarsspel. Det var flera spelare som gjorde mig mig besviken genom att inte riktigt fullfölja i dueller.

– Det var verkligen en scenförändring sedan i den andra halvleken, där Sverige gick in mycket hårdare.

– Spelare som man kan kräva mer av är Lisa Dahlkvist, till exempel. Emmelie Konradsson, som ju inte tillhör de mer rutinerade spelarna men som jag kanske hade hoppats på nu när hon får en liten chans av Pia Sundhage.

Susanna Andrén
susanna.andrén@sverigesradio.se

Mer om Damlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".