1 av 2
Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
2 av 2
bandy

Claesson: "Jag sätter mina pengar på Villa"

Uppsnack: Jonas Claesson inför Villa-Sandviken
2:21 min

Radiosportens bandyexpert tror på Lidköpingslaget i semifinalserien mot Sandviken. I kväll väntar match 3.

Det står 1-1 i SM-semifinalserien i bandy mellan Villa/Lidköping och Sandviken. Första matchen var jämn medan Villa vann överlägset hemma senast.

Och Radiosportens bandyexpert Jonas Claesson tycker att Villa är det starkare laget av de båda och att de därmed får revansch för finalförlusten för ett år sen.

– Villa är snäppet vassare. Även om man skulle ta stryk någon match framöver här så i en serie över fem matcher så sätter jag i dagsläget mina pengar på Villa. Jag tror de går till finalen på Friends.

Villa är vansinningt svårslaget hemma, vad måste Sandviken göra rent taktiskt för att kunna rubba Villa i deras hemmahall?

– Man måste krympa ytorna och hålla i bollen framför allt. Inte låta spelat bölja fram och tillbaka på gammalt klassiskt Villa-manér. Då kommer man inte orka stå emot. För man är lite klenare i Sandvikenförsvaret än tidigare år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".