Anders Eldebrink/Anders Gozzi. Foto: Scanpix/Montage: Sveriges Radio
ishockey

Eldebrink och Gozzi lämnar AIK

Sportchefen Anders Gozzi slutar i AIK: ”Har varit en fantastisk resa”
3:31 min

AIK:s ishockeytränare Anders Eldebrink lämnar klubben för schweiziska Rapperswil Jona med omedelbar verkan. Samtidigt meddelar sportchefen Anders Gozzi att även han lämnar klubben.

Anders Eldebrink tog över tränarjobbet i AIK i december efter att Per-Erik Johnsson fått lämna klubben.

"Det var en otroligt rolig tid jag fick med AIK och jag är väldigt glad över att fått lära känna ledarna, spelarna och klubben. Jag hoppas verkligen få möjligheten att komma tillbaka någon gång", sade Eldebrink till AIK:s webbplats på lördagen.

Kontraktet med Rapperswil gäller bara säsongen ut. Vad som händer därefter vet han inte.

Även Anders Gozzi lämnar AIK, efter nio år som sportchef.

Anders Gozzi säger till Radiosporten att han har hållit på länge inom klubben, och att det är tufft att bedriva hockeyverksamhet i Stockholm både för Djurgården och AIK.

– Både resurs och ekonomimässigt är vi långt ifrån våra konkurrenter. Flera av våra motståndare driver sina egna hallar, det känns som vi är i ekonomisk motvind. Sedan har vi inom AIK massor av supportrar men få väljer att gå på våra matcher. Det är helheten som får mig att kliva av, säger Gozzi.

Under sin tid som sportchef har Anders Gozzi bland annat varit med och fört upp klubben till elitserien samt SM-semifinal de två senaste åren.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".