Första semi-lagen klara

Revansch för Lykendra Johnson. Hon satte 29 poäng för Norrköping som besegrade Northland och vann kvartsfinalgrupp 1.

Norrköping bortabesegrade Northland i Luleå med 70-61 och det räckte alltså för att vinna gruppen och ta sig direkt till semifinal.

Lykendra Johnson inledde den här säsongen i lulelaget men fick gå och plockades då upp av norrköpingcoachen Lasse Johansson.

Johnson som petade i 29 poäng och tog 6 returer hade som vanligt god hjälp av Elisabeth Egnell som svarade en dubbel dubbel 23 poäng och 10 returer.

Hos Northland var EM-aktuella Martina Stålvant och Frida Aili poängbäst med 12.

Solna får möta mölndalslaget Kvarnby i play-off till semifinal trots 71-42 mot Telge. Solna hade lika många poäng som Norrköping och Northland men åkte dit i jämförelse av inbördes möte.

I Telge spelade inte USA-tjejerna Angelique Robinson och Rashanda McCants så Telge använde sig bara av sex stycken spelare. Då fick unga Gabriella Frykbo spela närapå 36 minuter.

Ulrica Holmqvist satte 17 poäng för sitt Telge. Katarina Andersson med 16 och Katarina Ristic med 15 var Solnas bästa poängplockare.

På tisdag inleds play-off då Telge får ta sig an Udominate från Umeå och Solna ställs mot Kvarnby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".