Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
bandy

Villa håller liv i semifinalserien

David Karlsson, Villa: "Vi höjer vårt spel, definitivt"
2:19 min

Villa Lidköping vann den fjärde semifinaldrabbningen med Sandviken med 7-5, och nu blir det en femte och avgörande match på tisdag.

Sandviken hade 2-1 i matcher inför dagens möte, och skulle bli klart för final vid seger. Men det var Villa som inledde målskyttet redan i den femte minuten, när Patrik Hellman satte 1-0 på hörna.

Därefter kvitterade Sandviken genom Johan Löfstedt. Men vad hjälper det när Villa har en så pålitlig målskytt som David Karlsson?

Skyttekungen (65 mål i grundserien) satte först 2-1 och sedan 3-1. Sandviken hann med att reducera innan paus, men den andra halvleken hann knappt börja förrön David Karlsson var framme igen och ökade på till 4-2 för gästerna.

Sandviken, som hade svårt att komma till vassa lägen i den första halvleken, spelade med en högre intensitet i den andra. Trots det gjorde Daniel Andersson 5-2 för Villa efter en knapp timmes spel.

Christoffer Edlund reducerade för hemmalaget dryga kvarten senare, och då började det svänga rejält om matchen. 6-3 kom genom Jesper Bryngelsson. Minuten senare satte Daniel Andersson 7-3 (hand andra mål för kvällen), och minuterna efteråt gjorde Sandviken 4-7 genom Erik Säfström och sedan 5-7 genom Daniel Löfstedt.

Villa fick slita för att försvara ledingen på slutet, och avslutade matchen med fyra man i utvisningsbåset. Men närmare än så kom inte Sandviken, trots att man tilldömdes straff på tilläggstid. Christoffer Edlund slog bollen rakt på Martin Berggren i Villas mål som räddade.

Matchen slutade med seger 7-5 för Villa, som därmed utjämnade semifinalserien till 2-2. Den femte och avgörande matchen spelas i Lidköping på tisdag.

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Saik-Villa 5-7 (1-3)

Sandviken: Johan Löfstedt 2, Linus Forslund, Christoffer Edlund, Erik Säfström.
Villa-Lidköping: Daniel Andersson 3, David Karlsson 3, Jesper Bryngelson.
Publik: 2 771.

2-2 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".