Inför landslagstruppen mot Irland

Här är mitt truppförslag till landskamperna mot Irland (VM-kval) och Slovakien.

Målvakter:
Andreas Isaksson
Johan Wiland

Kommentar: Det är ganska hård konkurrens bakom Isaksson. Pär Hansson och Kristoffer Nordfeldt är två duktiga målvakter med potential att på sikt bil förstemålvakt i landslaget, större än Wiland som ju är jämnårig Isaksson.

Men till just en sådan här match - fullsatt måstematch i VM-kval på Friends Arena - känns det tryggt med ett mer rutinerat alternativ i Johan Wiland som spelat tävlingslandskamper tidigare. 

Försvarare:
Mikael Antonsson
Andreas Granqvist
Adam Johansson
Mikael Lustig
Jonas Olsson
Oscar Wendt
Behrang Safari

Kommentar: Hamrén har sin mittbackstrio cementerad och även om det inte alltid fungerat perfekt är det inte läge att börja ändra nu.

Mer problematiskt vad gäller ytterbacksplatserna, med skador på Mikael Lustig och Martin Olsson. Lustigs skada verkar inte alltför allvarlig och där finns möjlighet till spel. Adam Johansson duger som back up. Men på vänsterbacksplatsen tycker jag att Oscar Wendt är värd en ny chans i landslaget.

Ordinarie i Mönchengladbach och har under vintern stått för bra insatser i både Bundesliga och Europa League. Mer eller mindre utkastad ur landslaget efter miserabla insatser hösten 2011 - har han och Hamrén nu vänt blad och gått vidare?

Mittfältare:
Jimmy Durmaz
Rasmus Elm
Samuel Holmén
Alexander Kacaniklic
Kim Källström
Sebastian Larsson
Anders Svensson
Pontus Wernbloom

Kommentar: Insatsen mot Argentina cementerade nog Anders Svensson på bänken, men i truppen är han förstås given även om Elm och Källström känns självklara i startelvan.

Durmaz var pigg i sitt korta inhopp mot Argentina och i brist på kantspelare tycker jag att han förtjänar en ny chans.

Anfallare:
Zlatan Ibrahimovic
Ola Toivonen
Tobias Hysén

Kommentar: Elmander gick sönder på Argentina-samlingen vilket är ett jättetapp, men å andra sidan överraskade Tobias Hysén med att göra en mycket fin insats mot Argentina. Så bra att han mycket väl kan få starta mot irländarna.

Ola Toivonen har bara gjort en halvlek för PSV sedan comebacken efter skada men i total brist på konkurrens samt att han faktiskt även kan spela på mittfältet så får han plats i min trupp.

(12 mars)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".