1 av 2
Bayern Münchens Philipp Lahm (t.v.) och Dante. Foto: Matthias Schrader/Scanpix.
2 av 2
champions league

"Bayern München drivs av revanschlusta"

Emelie Ölander och Richard Henriksson inför Bayern München-Arsenal
2:09 min

Förlorad Bundesligatitel två år i rad och finalförlust i Champions league - på hemmaplan - förra året. Den här säsongen använder tyskarna revanschen som drivkraft.

Efter bortaseger med 3-1 i den första åttondelsfinalen i Champions league ska Bayern München heller inte ha några problem med att avfärda Arsenal hemma på Allianz Arena och ta sig ett kliv närmare den där stora revanschen.

– Jag ser Bayern München som starkare än Arsenal. Och det gör jag mycket för att de har visat hela den här säsongen att de har sådan revanschlusta. Drivkraften av revanschlustan är så stark i det här tyska laget, säger Radiosportens fotbollsexpert Emelie Ölander.

Helt kört för Arsenal, vad har de att spela för?

– Ingenting förutom någon sorts ära. Arsenal är ju en storklubb och pressen finns på de att vinna allting och om man förlorar så får man åtminstone inte bli utklassade.

– Det är klasskillnad på startelvorna och spelartrupperna. Det är inget konstigt i att Bayern München slår Arsenal borta med 3-1.

Följ kvällens båda Champions league-matcher (Bayern München-Arsenal och Malaga-Porto) i Radiosportens Champions league-magasin med start 20.40 i Radiosporten Play samt i webbradion.

Mer om Champions league

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".