Martin Olsson. FOTO: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
fotboll - herrlandslaget

Hamrén: Lustig och Olsson stora utropstecken

Erik Hamrén om valet av backar
1:24 min

Både Mikael Lustig och Martin Olsson har fått klartecken efter skadeupphåll och finns med i Erik Hamréns trupp mot Irland.

Celtics Mikael Lustig skadade sig i Champions league-matchen mot Juventus för några veckor sedan, men är redan tillbaka i spel.

Och Martin Olsson, som fick en blödning i ögat på en landslagsträning, är också tillbaka tidigare än väntat.

– Det är mycket glädjande. Båda två är väldigt duktiga. Martin var en av de bästa i matchen mot Argentina, så det känns bra. De har ju inte varit i spel i sina klubblag på ett tag, men förväntningen är att de ska få speltid innan vi samlas i landslaget, säger Erik Hamrén till Radiosporten.

– Det känns som att dessa frågetecken rätats ut till utropstecken, och stora utropstecken också.

Per Nilsson, FC Nürnberg, är med också ett utropstecken?

– Det är ett antal spelare som är väldigt jämna. En del har varit småskadade, de allsvenska spelarna har lite emot sig eftersom vår liga inte kommit igång igen jämfört med de i Europa. Jag tyckte att han var det bästa alternativet, han fanns med mot Argentina och fick inte spela, men gjorde ett bra intryck som person i truppen.

Kenneth Range
kenneth.range@sverigesradio.se

Lovisa Giertta
lovisa.giertta@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".