1 av 2
Foto: Scanpix Collage: Sverigesradio
2 av 2

Experten: Timrå vinner kvalserien

L-G Jansson: ”Har haft 55 bra träningsmatcher”
6:56 min

I dag inleds kvalserien. Vilka lag får fira elitserieavancemang, och vilka lag får ta nya tag i allsvenskan? Radiosportens expert L-G Jansson har svaret.

1. Timrå

"Har haft 55 bra träningsmatcher i elitserien. Tränaren Tomas Montén har fått ordning på laget och de har spelat jämt med flera bra lag under säsongen. Jonte Hedström har varit bra på slutet och blir en nyckelspelare. Kan man få målvaktsidan att fungera vinner man kvalserien."


2. Leksand

"Jag tror inte att de har knutit näven i fickan på grund av skriverier eller snack. Det är helt enkelt så att Leksand är ett riktigt bra lag. Skickligheten i truppen kommer betala av sig. Nu är det ett lag med gedigna killar från närområdet och inga halvdana importer."


3. Rögle

"Jag trodde på Rögle inför säsongen, men fick fel. Finnen Juhamatti Aaltonen betyder allt. Tyvärr saknar Rögle jämnheten i spelet, och det gör att de inte räcker till." 


4. Västerås

"VIK har spelat blänade understundom i allsvenskan. De jobbar hårt för varandra och är tempostarka. Kan komma att överraska och lägga sig i toppen av kvalserien."


5. Södertälje

"SSK är en av de föreningar som förändrade spelet när NHL-spelarna kom hem. Och det har hängt i sedan dess. Men de når inte hela vägen fram."


6. Örebro

"Jag har ju tränat Örebro i sex år. Jag tror inte att de kommer att rosa marknaden. Det var väldigt bra gjort att piska Djurgården, men jag tror inte att de kommer att räcka till på något sätt i kvalserien."


 

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sverigesradio.se

Mer om Ishockey

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".