Foto: Scanpix/Hockeylingan/Montage: SR
ishockey

Senaste nytt inför kvällens SM-kvartsfinaler

Gunnar Persson, ass tränare Brynäs, inför kvällens kvartsfinal: ”Ska spetsa till offensiven”
1:26 min

De första matcherna är spelade i de fyra SM-kvartsfinalerna och i kväll är det dags för det returmöten mellan Brynäs-Skellefteå och Modo-Färjestad. Här är läget i lagen inför matcherna:

Brynäs - Skellefteå (19.00)

Skellefteå tog en klar 5-0-seger i det första mötet i tisdags, men blev redan i första bytet av med Pierre-Édouard Bellemare resten av säsongen. Bellamre tacklades våldsamt av Brynäs Robin Jacobsson och har en fraktur i huvudregionen. I hans frånvaro kliver Erik Forssell flyttas upp till med Bud Holloway och Oscar Möller i Skellefteås andrakedja .  

– Det är riktigt duktiga spelare. Men jag trivs ihop med alla i det här laget, säger Forsell om sina nya kedjepartners till norran.se

Brynäs får med största sannolikhet klara sig utan Robin Jacobsson resten av kvartsfinalserien (disciplinnämnden håller möte 14.30 i dag för att diskutera eventuell påföljd för Jakobsson).

Det innebär vissa förändringar i laguppställningen. Brynäs assisterande tränare Gunnar Persson är dock förtegen.

– Laguppställningen håller vi på, men vi får med Dennis Persson i spel i dag igen och det är bra, säger han till Radiosporten.

Skellefteås seger var stor till siffrorna, men Gunnar Persson menar att där fanns flera bra tendenser att ta med sig till kvällens match i Gävle.

– Helt klart är att vi gjorde en bra match halva matchen defensivt. Det år vi håll i 60 minuter och sen spetsa till offensiven lite. Jag och laget har en enormt bra känsla.

Nedsläpp klockan 19.00. Skellefteå leder matcheserien med 1-0.

Modo - Färjestad (19.00)

Kvartsfinalmöte ett mellan Färjestad och Modo var det tätaste av de fyra slutspelsmatcher som spelats. Karlstadlaget vann till slut en svängig match med 4-2, mycket tack vare bra spel i power play.

Fem numerära överlägen resulterade i två mål och låg bakom Färjestads vändning från underläge 1-2 till 4-2. Samtidigt höll de tätt i box play.

– Det kostade oss segern, säger Modo-centern Niklas Sundström till allehanda.se om Färjestads power play-mål och sitt lags ineffektivitet.

Mario Kempe håller med sin lagkamrat när han möter Radiosporten inför den andra kvartsfinalen på hemmais.

– Det var en jämn och tuff match där box play och power play avgjorde.

Modo får chansen att vässa sin statistik i power play i kväll, och då vill Kempe som gjorde 15 mål i grundserie spräcka sin slutspelsnolla i målprotokollet.

– Jag försöker spela mitt spel som jag gjort i grundserien. Det är klart det blir lite svårare i slutspelet eftersom allt höjs en nivå, men kan man fortsätta behålla lite kyla tror jag det kommer gå bra.

Nedsläpp klockan 19.00. Färjestad leder matchserien med 1-0.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".