1 av 2
Foto: Fredrik Bergqvist/Scanpix.
2 av 2
sm-slutspelet

"Så här kan det inte fortsätta"

L-G Jansson: "Lagen måste tänka sig för"
0:49 min

SM-slutspelet i ishockey har inletts med flera fula tacklingar där huvudskador blivit följden. Radiosportens hockeyexpert tycker att spelarna agerar respektlöst.

– Det kan man nog säga när man har tittat på de här olika typerna av respektlösa tacklingar. Jag tror att lagen ska tänka sig för, så här kan det inte fortsätta, säger L-G Jansson.

På onsdagskvällen skadades HV71:s Per Ledin efter en brutal crosschecking i huvudet från Linköpings Carl Söderberg - på fredagen avgörs det om Ledin kan spela i match två.

Frölundas Per-Johan Axelsson har en befarad hjärnskakning efter att tacklats hårt mot sargen av Luleås Joonas Vihko. Även i Axelssons fall kommer besked hur allvarlig skadan är under morgondagen.

Lägg därtill Brynäs Robin Jacobsson som tacklade Skellefteås Pierre-Edouard Bellmare så illa att fransmannens säsong är över och Radiosportens hockeyexpert Lars-Gunnar Jansson vill att spelarna och lagen skärper till sig och visar varandra respekt.

– Tränarna säger att spelarna ska ut och köra och ta bort spelare, men de ska tänka sig för. Så här kan det inte fortsätta, säger Jansson.

Vi såg Luleås Joonas Vihko stå och skratta och göra hånfulla gester åt Frölundas Per-Johan Axelsson efter att ha tacklat denne. Vad säger du om det beteendet?

– Jag hoppas verkligen att Jonas Rönnqvist tar vederbörande (Vihko) i örat. Han ska inte hålla på med sånt där, bottenbetyg åt det.

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".