Foto: Håkan Nordström / Scanpix
Modo - Färjestad 3-5

Färjestad för starka för Modo

FBK:s Rickard Wallin: ”Vi har haft lite tur som vunnit de två första”
3:42 min

Färjestad är en till synes oslagbar segermaskin i slutspelskampen mot Modo. Värmlänningarna vann den andra kvartsfinalen med 5-3 - och har tagit full pott, sju segrar mot Modo den här säsongen.

5 983 åskådare fick uppleva en riktigt bra slutspelskamp mellan två lag som jobbade hårt, fysiskt och offrade allt framför båda målen.

Det bjöds också på en hel del hockey-delikatesser - som när junioren David Gunnarsson svarade för en skottfint som han följde upp med en perfekt passning till Mattias Ritola som sedan lyfte upp 1-0 i nättaket bakom Färjestads skicklige målvakt Alexander Salak.

I förhandssnacket har det talats mycket om Modos transatlanter Richie Regehr och Kyle Cumiskey, men det var Färjestads kanadensare Chris Lee som stal föreställningen med två mål.

Färjestad är tunga och svårstoppade - inte minst i spel i numerärt överläge. Chris Lees båda mål föll i denna spelform och även Joakim Hildings 1-1-mål var frukten av det tryck som Färjestad skapade under powerplay.

Modo har hamnat i underläge med 0-2 i kvartsfinalen.

Per-Åge Skröder har liksom Niklas Sundström fört en rätt anonym tillvaro under slutomgångarna i elitserien. men när slutspelet dragit igång har de tänt till och de två har svarat för hälften av målen. De två Modo-veteranerna kan dock inte ensamma välta omkull Färjestad.

- Vi har lyckats vinna båda de här tighta matcherna och det känns bra. Men vi försöker att lägga fokus på lördagsmatchen så fort som möjligt. Vi har fortfarande en del saker som vi behöver förbättra i vårat spel. Över hela 60 minuter har vi inte varit riktigt bra, utan det finns perioder i matchen där de får styra och ställa lite väl mycket, säger Rickard Wallin till Radiosporten.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Modo-Färjestad 3-5

(1-1, 2-2, 0-2)

Första perioden: 1-0 (09.23) Mattias Ritola (David Gunnarsson, Marcel Müller), 1-1 (12.34) Joakim Hillding (Per Åslund, Chris Lee).

Andra perioden: 1-2 (9.36) Chris Lee (Ville Lajunen, Jack Connolly) spel fem mot fyra, 2-2 (12.11) Per-Åge Skröder (Peter Öberg, Kyle Cumiskey) spel fem mot fyra, 3-2 (15.08) Niklas Sundström (Marcel Müller, Per-Åge Skröder), 3-3 (16.26) Patrik Lundh (Christian Berglund, Rickard Wallin).

Tredje perioden: 3-4 (11.48) Chris Lee (Joakim Hillding, Per Åslund), 3-5 (18.50) Anders Bastiansen (Marcus Holtet).

Skott: 29-31 (11-7, 12-11, 6-13).
Utvisningar: Modo: 6x2, 1x10. Färjestad: 8x2.
Domare: Christer Lärking, Solna, och Patrik Sjöberg, Sundsvall.
Publik: 5 983.

Färjestad leder med 2-0 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".