Foto: AP Photo/Keystone, Arno Balzarini

Rysk seger i Holmenkollen

Ryssen Alexander Legkov överraskade alla med ett ryck precis innan alla fem åkarna i täten skulle formera sig inför spurten i Holmenkollens femmil på skidor. Det räckte till seger.

Legkov, som normalt inte är en vass spurtare, fick en lucka som han höll in över mållinjen och vann 1,2 sekunder före normannen Martin Johnsrud Sundby.

Petter Northug gick nästan in i väggen efter drygt 40 kilometer av den mycket krävande banan, men trots det orkade han ändå kämpa sig in på sjätte plats.

Daniel Richardsson var bäste svensk på åttonde plats, men svenskarna var aldrig riktigt med och hotade någon gång under loppets avgörande faser. Anders Södergren elva, Calle Halfvarsson 21:a.

I den sammanlagda världscupen är det nu väldigt jämnt i toppen. Dario Cologna, 19:e man på lördagen, ledde inför Holmenkollen men är plötsligt trea. Cologna är 16 poäng bakom ledande Legkov och tre bakom Northug.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".