Jonas Claesson. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX.
SM-finalen i bandy

Claesson: "Ett rättvist resultat"

Radiosportens bandyexpert Jonas Claesson analyserar SM-finalen i bandy.
0:57 min

Hammarby är svenska mästare i bandy för andra gången i klubbens historia. Värdiga sådana enligt Radiosportens expert Jonsa Claesson.

Guldet kom efter en seger med 9-4 mot Sandviken. Hammarby var överlägsna i serien förlorade inte en match i slutspelet och var värdiga mästare enligt Radiosportens expert Jonas Claesson.

– Ett rättvist resultat tycker jag. Sett över 90 minuter som vanligt lite tyngre, lite bättre.

Samtidigt ville ha lyfta fram Sandviken, som efter en hackig inledning på säsongen tog sig hela vägen till SM-final och bjöd upp till fajt där.

– Stor eloge ändå till Sandvikens lag som efter den inledning med 0-4 efter fem sex minuter faktiskt gör match av det här långt in i andra halvlek innan det rinnger iväg. säger Jonas Claesson.

Orsaken till att Hammarby ändå var bättre tillskriver Claesson Hammarbys bredd.

– Hammarby har betydligt fler spelare man går runt på. Man är inte lika utsatt som Sandviken i en sådan här match, som Sandviken med Erik Löfstedt och Johan Säfström. Funkar inte de klockrent är Hammarby betydligt bättre.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Mer om Bandy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".