STOCKHOLM 2013-03-18 Svenska fotbollslandslaget med Mikael Lustig, tränade på måndagen på Söderstadion inför fredagens VM-kval mot Irland. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX.
vm-kvalet

Olustigt i den svenska backlinjen

Mikael Lustig: "Jag hoppas att jag är redo att starta"
1:28 min

Den ordinarie vänsterbacken Martin Olsson är skadad och missar VM-kvalmötet med Irland. Och på den andra ytterbackskanten är Mikael Lustig långt ifrån matchform.

En knäskada har hållit Celtic-proffset Lustig borta från spel i nästan en månad. I lördags blev det 90 minuters spel i comebacken, men formen är inte där än.

– Knät känns bra och jag tränar för fullt, så det ska vara okej. Senast var det tunga ben. Fotbollsmässigt tycker jag känns bra, sedan hoppas jag att det fysiska ska komma den här veckan, säger Lustig till Radiosporten.

Hur tolkar du signalerna efter att du spelade 90 minuter?

– Klart att det var tungt, men det gick ju. Förhoppningsvis får jag starta (mot Irland), så får jag hoppas att jag är redo.

På den andra ytterbackskanten får Sverige klara sig utan den ordinarie vänsterbacken Martin Olsson. Blackburnspelaren skadade ledbandet i ena knät och blir borta från spel i flera veckor.

Behrang Safari väntas ta hans plats, men det finns även ett annat alternativ. Borussia Mönchengladbachs Oscar Wendt, som blixtinkallades efter att Olsson visade sig vara skadad.

– Jag var inställd på att ta det lugnt och ligga och dega i Göteborg i ett par dagar, säger Oscar Wendt till Radiosporten.

Det är många som pratar om den här matchen mot Ungern för 1,5 år sedan, där du fick väldigt mycket kritik efter matchen som Sverige förlorade. Hur har dina tankar gått kring landslaget sedan dess?

– Jag trodde det var över. Folk verkar fortfarande rätt upphängda på det där. Jag gjorde en dålig match. Det är inte så att du går och tänker på det tre år framöver.

– Det var tuffare att inte spela i klubblaget än kritiken här. Det var inte så att jag tvekade på mig själv efter Ungern-matchen, jag har alltid haft en stark tro på mig själv och det måste du ha i den här branschen.

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".