handboll

Aranäs kastas ur elitserien: "Orättvist"

Kaisa Svennberg, ordförande Aranäs: ”Det är förskräckligt"
1:43 min

Seger i sista matchen, 31-27 mot Skövde. Men sedan ett tungt besked till Aranäs handbollsherrar: Klubben får inte spela i elitserien nästa säsong.

Förbundets liganämnd bedömmer att Kungsbackaklubbens ekonomi fortfarande är i för dåligt skick, och beviljar alltså inte ny elitlicens.

"Liganämnden konstaterar att HK Aranäs ekonomiska ställning inte uppfyller de villkor som elitlicensens stadgar kräver varför synnerliga skäl för att vägra elitlicens föreligger", skriver Handbollsförbundet på sin webbplats.

Aranäs ordförande Kaisa Svennberg säger till Radiosporten att hon tycker beslutet är hårt.

– Jag tycker det är orättvist. Vi ska inte sticka under stol med att vi varit en ekonomiskt misskött klubb under de senaste åren. Vi hadse inte dragit på oss det skulder vi har utan det. Men vi har kommit långt och tror att vi kan lösa det den kommande tiden, säegr Kaisa Svennberg.

Beslutet innebär att Aranäs, som slutade på tolfte plats i elitserietabellen, mister sin plats i kvalserien och i stället flyttas ner en division till allsvenskan. Kvalplatsen går i stället till tabelljumbon Västerås-Irsta.

Övriga klubbar beviljas elitlicens för nästa säsong, meddelar förbundet. Det gäller även Redbergslid och Hammarby som också haft problem med ekonomin.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".