Emil Jönsson. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
längdskidor

Emil Jönsson: "Vill avsluta på bästa sätt"

Emil Jönsson: ”Härligt att vinna på hemmaplan”
1:23 min

Emil Jönsson har redan säkrat totalsegern i sprintvärldscupen - men är ändå fullt motiverad att köra för ytterligare en delseger på hemmaplan i dag.

– Nu vill man avsluta på bästa sätt och göra en riktigt bra tävling, säger Emil Jönsson till Radiosporten inför sprintloppet som körs runt Stockholms slott i dag.

2011 stod Emil Jönsson som segrare av slottsprinten. Förra året tvingades han bryta tävlingen på grund av en skada. Och nu vill han vara överst på prispallen igen.

– När man är på hemmaplan vill man så klart åka fort och stå överst på pallen. Jag har gjort en gång tidigare och det var väldigt härligt.

– Samtidigt vet jag att det kommer bli väldigt tufft. Det är många som är starka här vi har Petter Northug och Dario Cologna som slåss om den totala världscupen, så det blir ingen lätt resa.

På damsidan har amerikanskan Kikkan Randall varit överlägsen i damernas sprintvärldscup. Randall säkrade segern samtidigt som Emil Jönsson vid världscupstävlingarna i finländska Lahtis.

– Eftersom det är sista tävlingen för säsongen är det den man kommer att bära med sig under sommaren. Jag vill att det ska vara ett gott minne så jag kan hålla mig motiverad, säger Randall.

Ferry Hernodh
ferry.hernodh@sverigesradio.se

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".