Foto: Linn Malmén / SCANPIX

Kvartsfinalguide: Matchboll två för Färjestad

Leif Carlsson: ”Gäller att hitta tillbaka”
3:06 min

Färjestad såg ut att ha säkrat semifinalplatsen senast. Men Modo kom tillbaka, vände och vann. Idag vill värmlänningarna knyta ihop säcken, en gång för alla.

I den senaste kvartsfinalen ledde Färjestad med 3-0. En till synes betryggande ledning. Men Modo kom tillbaka. I sudden pangade Ladislav Nagy in 5-4 och kvartsfinalserien lever vidare.

Men idag vill Färjestad ta död på den. På hemmaplan.

– Modo satte oss under hård press senast, det gäller att vi hittar tillbaka till vårat eget spel ikväll, säger Färjestadstränaren Leif Carlsson till P4 Värmland.

Vad tror du om dagens match?

– Modo kommer säkerligen att spela likadant som senast. För vår del gäller det att komma upp i fart, spela vårat eget spel och ha mycket puck.


Färjestad - Modo

3-1 i matcher

Matchserien hittills: Färjestad var favoriter på förhand och har levt upp till förväntningarna. Modo vände underläge 3-0 till seger 5-4 senast och håller därför liv i matchserien.

Bästa poängplockare:
Färjestad: Chris Lee, 8 poäng. 5 mål, 3 assist 
Modo: Per - Åge Skröder, 5 poäng. 2 mål, 2 assist

Målvaktsstatistik:
Färjestad: Alexander Salak, 91,34 %  
Modo: Bernhard Starbaum, 87.10 %

Power play-statistik
Färjestad: 25,00 % 
Modo: 20,00 %


Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".