Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
fotboll: vm-kvalet

Hysén: "Jag kommer att vara redo"

Tobias Hysén: ”Skönt att få spela ihop med Zlatan”
2:23 min

Toivonen och Berg är skadade, Gerndt vill inte vara med. Då ser Tobias Hysén ut att bli Erik Hamréns val som spjutspets framför Zlatan Ibrahimovic i VM-kvalet mot Irland på fredag.

När landslaget tränade på ett snöigt Söderstadion på tisdagen valde Erik Hamrén att genomgående matcha anfallsduon Hysén-Zlatan Ibrahimovic.

31-årige Hysén har seglat upp som favorit till att spela på platsen framför Ibrahimovic mot Irland.

– Det är mycket möjligt. Blir det spel från start så kommer jag vara redo och ge allt jag kan, säger Tobias Hysén till Radiosporten.

– Det är tidigt på veckan och mycket kan hända, men det är klart att det är skönt att få spela ihop med honom (Zltaan Ibrahimovic) också, speciellt som vi inte har gjort det så mycket.

Efter att inte ha fått så mycket speltid i landslaget under senare delen av 2012 har en bra genomförd januariturné - och en hel del skador på övriga spelare - åter öppnat dörren för Hysén.

Mot Argentina senast blev det 90 minuter, coh en hel del lovord efteråt.

Som uppladdning ser Hysén till att - förutom att träna ordentligt - även kolla på videoklipp på sig själv. Återse situationer där det har funkat.

– Det handlar om att förbereda sig maximalt, både fysiskt och mentalt, för att spela. I IFK Göteborg gör jag ju allt som oftast det, här blir det inte lika mycket, men nu finns det en öppning kanske och då kommer jag att vara beredd.

Susanna Andrén
susanna.andren@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".