Foto Linn Malmén / SCANPIX
ishockey SM-slutspelet

Wallin: "Försökte sätta den högt"

Rickard Wallin: "Kom in med pigga ben"
2:07 min

Rickard Wallin hade en enda tanke när han fick pucken av Marcus Påhlsson i förlängningen mot Modo. Att sätta den högt. Det gjorde han och sköt Färjestad till semifinal.

Rickard Wallin blev stor matchhjälte för Färjestad när han avgjorde endast 57 sekunder in i förlängningen.

– Jag kom in med pigga ben, fick pucken av Påhlsson och försökte bara sätta den högt. Den gick in i första krysset, det var en skön känsla, säger Rickard Wallin till Radiosporten.

Hur länge kan ni njuta av det här innan ni måste börja ladda inför semifinalen?

– Det finns tid att både njuta och ladda, men det är en balansgång. Men semifinal är inte vårt slutmål, det är ett steg på vägen. Men vi är glada för det vi har gjort så här långt, säger Rickard Wallin.

– Vi får se vilka vi får chansen att möta i semi, det ska bli kul att se, fortsätter Wallin som berömmer kvartsfinalmotståndarna.

– De har gjort en riktigt bra serie. Trots att det har varit resultatmässigt överläge för oss så har de gjort det riktigt bra. Vi har haft fullt upp med dom.

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sverigesradio.se

Johnnie Lager
johnnie.lager@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".