Foto: Micke Fransson / Scanpix.
motorsport

De hoppar av STCC - för rallycross

Det regerande mästarstallet Volkswagen och STCC-mästaren Johan Kristoffersson byter STCC mot rallycross.

– Vi har pratat med VW Motorsport och våra handlare och ser rallycrossen som ett naturligt steg nu när rallycrossen ska in på STCC-banorna också, säger stallchefen Tommy Kristoffersson.

Efter alla bråk mellan STCC och utbrytarserien TTA så gick de båda samman och bildar nu en serie där bilarna ska köras med likadana motorer.

Det är bara själva karossen som skiljer och som påminner om olika bilmärken. Men Kristoffersson vill inte gå in på om det har någon betydelse för beslutet, att man inte längre får köra sina biogasbilar med turbo.

– Rallycross ligger i tiden och det är bra om fler olika racingformer kan visa upp sig samma helg på samma bana.

Redan den här säsongen hoppas Tommy Kristoffersson att man ska kunna köra någon rallycrosstävling i samband med en STCC-tävling för att nästa år vara med som en del av STCC-helgerna.

– Det går ganska enkelt att ordna till en rallycrossbana på flera av de banor där STCC körs. Det behöver inte vara grus, utan man kan bygga in hopp, man kan bevattna banor som i USA eller köra med däck som inte ger samma fäste för att få till den där karaktäristiska rallycrosskörningen.

Regerande STCC-mästaren Johan Kristoffersson kommer alltså inte att kunna försvara sin titel den här säsongen. Nu blir det till att lära sig sladda i stället för att undvika sladd som var fallet tidigare.

Mer om Motorsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".