Foto: Mikael Fritzon / Scanpix

HV 71-proflen: "Man mår dåligt just nu"

David Petrasek: "Vi är aldrig nära"
3:33 min

HV 71:s fiasko är fullbordat. 1-6 hemma mot Linköping innebär att förhandsfavoriten är utslaget ur SM-slutspelet.

HV 71 vann den första matchen i kvartsfinalserien med klara 6-0. Sedan kom Linköpings vändning - fyra raka segrar, som innebär att förhandsfavoriten HV missar semifinal för tredje året i rad.

– Linköping kom ihop som ett lag efter den första matchen, samtidigt som vi inte kommer upp till max. Vi krigar och sliter, men har väldigt svårt att göra mål. Det har inte stämt för oss, säger HV 71:s veteranback David Petrasek besviket till Radiosporten.

I två av kvartsfinalerna har HV tappat tvåmålsledningar till förluster.

– Så får det inte vara. Men samtidigt måste man komma ihåg att LHC vinner åtta av tio matcher mot oss under hela säsongen. De är helt enkelt bättre.

I dagens match kom HV 71 helt fel. Tanken från coachen Ulf Dahlén var att sätta full fart från början. Men så blev det inte.

– Vi skulle spela desperat. Men varje gång de får pucken känns det som att det är nära mål. Vi straffas hårt och är aldrig nära att slå dem.

– Ingenting biter, de spelar bra försvarsspel och kontrar bra.

Vad säger du om er säsong?

Det är inte i närheten av vårat mål på förhand. Bara att gräva ner sig och försöka komma igen. Just nu mår man dåligt, säger David Petrasek.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Jonas Enarson
jonas.enarson@sverigesradio.se

HV 71:s fiasko-slutspel

2010/2011: 4-0 i matcher mot AIK (ut i kvartsfinal)

2011/2012: 4-2 i matcher mot Färjestad (ut i kvartsfinal)

2012/2013: 4-1 i matcher mot Linköping (ut i kvartsfinal)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".